Ihan(an) tavallista kulissielämää

Kuulun ysärilapsiin, niihin jotka saivat vaatteikseen mitä nyt sattui joko äidit itse vanhoista jouluverhoista väsäämään, tai jotka olivat naapurin Pertiltä jääneet pieniksi. Kyllähän sinapin keltainen yhdistettynä myrkynvihreään puki niin tyttöjä kuin poikiakin!
Oi niitä aikoja..

Miten ysäri ylipäätään liittyy tähän postaukseen?

Vanhat valokuva-albumit pursuavat kuvia meistä lapsina juoksemassa pelloilla alasti, syömässä roskiksesta perunamuusia. Kuvista ei koskaan heijastunut kulissi tai yrittämisen maku. Kuvat olivat aitoja oikeita tilanteita.
M i k ä  o n  m u u t t a n u t  k a i k e n  e p ä -a i d o k s i ?
Ei ennnen contourattu kasvoja 8tuntia ennen koulukuvauksia, ei ennen tehty naurettavia asetelmia lampaantaljoista ja uusista meikeistä joita osti kaupasta, vain jotta saisi kuvan ja paljon tykkäyksiä.
Ei ennen kodit näyttäneet nukkekodeilta joissa ei ollu elonmerkkiäkään.
Vaan kuinka helppo ihmisen on 2000-luvulla välttää itse elämästä jonkin asteista kulissielämää? Media luo paineita siinä missä ystäväpiiri, työyhteisö, ohikulkijat.
Kaiken on nyt oltava MINTISSÄ.
Näin instagramia selatessani videon jossa vauvan hiuksia aseteltiin vahalla ja hammasharjalla kauniisti. Ihan oikeasti. Miksi.
Lukuiset sisustuskuvat vilisi silmissäni ja teki heti mieli aloittaa raivosiivous.
Miten tuolla 5 lapsen äidillä on kokovalkoinen koti vailla yhtäkään pölyhiukkasta! Orkideat kukkii joka tasolla, verhot ja matot huutavat puhtauttaan ja suoruuttaan. Ikkunat ovat kirkkaat kuin auringonnousu.
Turhaudun ja suljen näytön. Voiko joku vain sanoa, ettei se talo oikeasti ole tuon naisen? Että he elävät ihan(aa) tavallista kulissielämää kameroiden kuvatessa.

Miten mä sitten elän? Näytänkö mä itsestäni sen tukka sekaisin, koti kuin kaaos, lapsi naama ruvella ja vaatteet sulaneessa suklaassa (hetkonen..onko se edes suklaata?) -puolen mediassa? En.
Miksi en? Miksi esitän ja itseasiassa jopa tunnustan pitäväni siitä.
Asiaa on vaikea perustella. Harmoniset kuvat omassa instagram tilissäni ikäänkuin uskottelevat mulle itselleni, että mustakin olisi siihen. Musta olisi siihen kaikkeen tosin vain 5minuuttia kerrallaan, koska en oikeasti pidä meikistä, ylisiisteydestä, tai epämukavista mutta tyylikkäistä vaatteista.
Ja tämä on varmasti yllätys kaikille.
Haluan välttää perinteisiä bloggauksia kuten "kroppani ig vs.reality" "5asiaa minusta" mutta nyt haluan jakaa muutaman kuvan Alanyan asunnostamme sen OIKEASSA kuvakulmassa, sekä itsestäni kuvat joista toisessa viihdyn, toisessa en.




...Niinpä, onko asiat oikeasti koskaan sitä miltä näyttää?


Kommentit

  1. Hyvää tekstiä! Hienoa Saara! Jatka samaan malliin, hauska oli lukea huumorilla kyllästettyä tarinaa. Muutama pieni kirjoitus- tai näppäilyvirhe, voin laittaa pari ohjetta privaattina.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit