Itse tunnen itsetunnon

Sinulla on muistoja tältä päivältä

Hämmennyn usein aamuisin Facebookin tarjoamista vanhoista muistoistani. Onko muillakin usein juuri sama fiilis, kuin esim tasan viisi vuotta sitten julkaisemassa julkaisussa?
Mulla ne käy hälyyttävän usein yks yhteen. Joskus jopa mietin junnaanko tosiaan näin paikallaan ?😅

Lähipäivien muistot on herätellyt mulla pitkästä aikaa taas postausideoita, ja näin Naistenpäivän kunniaksi aattelinkin kirjoittaa etenkin naisia usein koskevasta aiheesta. Itsetunnosta.







Tiedän mistä puhun, kun puhutaan itsetunnosta. Sen rakentaminen on todella yksinkertaista ja helppoa, kunhan lakkaa "yliajattelemasta".
Itse kuitenkin ylireagoin, yliajattelin, ja samanaikaisesti alisuoritin ja aliarvioin jatkuvasti itseäni yli 25 vuotta.

Vasta istuessaan korkeasti koulutettua ihmistä vastapäätä äänieristetyssä tilassa,sitä jotenkin heräsi tarkkailemaan omaa kuvaansa. 
Kun jokainen sanomasi lause kirjataan ylös, alat käsitellä ajatuksiasi aivan uudella tavalla. Korjaamaan hitaasti mutta varmasti ryhdin, nostamaan katseen ylöspäin, jopa uskaltamaan nauraa ääneen.
Ääritapaus, eikä kaikki varmasti aina tarvitse muita noustakseen. Mä tarvin silloin 😊





Uskon ihmismielen olevan haavoittuvin lapsena. Samalla kun se joustaa, unohtaa ja antaa anteeksi nopeasti, se myös imee itseensä ruton lailla traumaattisia asioita.
Ne asiat ei voi olla vaikuttamatta nuoruusvuosiin, jopa aikuisuuteen.

On kamalaa seurata lasten koulukiusaamista, kilpailuhenkisyyttä ja tarvetta olla parhaita kaikessa.
He jotka ovat liian heikkoja nostaakseen itseään jalustalle, ovat ne jotka jäävät jalkoihin. He ovat niitä jotka eivät koe ansaitsevansa hyvää itsetuntoa.

Uskoin ennen, ettei huonosta runnotusta itsetunnosta koskaan olisi paluuta.
Mua haukuttiin lähes 12 vuotta jatkuvasti, koin ihan jäätävää vihaa ja halveksuntaa kokoajan. Aloin jotenkin ajatella, etten voi pitää itseäni enää minään, se ei olisi oikein, koska ei muutkaan ikätoverini pidä.

Nykyään pidän itsestäni terveellä tavalla erittäin paljon kaikinpuolin, ja se ärsyttää ihmisiä jotka eivät tunne taustaani.
Vahva itsetuntoni saa niiden hampaat narskumaan, jotka ovat tyytymättömiä itseensä.
Tämä on sääntö, ei poikkeus. Ei ihmisellä joka on tyytyväinen omaan elämäänsä ja kuoreensa, ole kertakaikkiaan aikaa tai halua katsoa toista nenänvartta pitkin.

Mun mielestä itsetunto on asia jota varten jokaisen tulisi tehdä töitä. Vaikka se vaatisi MITÄ, se on suurimpia tekijöitä koko elämässämme.  
Se ei vain määrittele sitä keitä me olemme, se voi myös tahtomattaan vaikuttaa negatiivisesti m u i h i n  työelämässä,parisuhteessa, ystävyyssuhteissa, jopa vanhemmuudessa.

Haluaisin jokaisen tätä lukevan naisen ymmärtävän ettemme ole täällä ketään muita miellyttääksemme. Meidän tulee työstää itsestämme se kaikkein paras MINÄ. Siitä itsetunto on saanutkin nimensä. Jos se rakentuisi muiden miellyttämisestä ja muiden mielipiteiden ajattelemisesta, olisi sen nimi Muidentunto.
Osta siis se kirkkaan vihreä takki jos se susta näyttää hyvältä.
Leikkaa polkkatukka itsellesi vaikka miehesi epäröisi, jos se vaan saa sut tuntemaan itsesi paremmaksi.
Tee mitä tahansa jotta opit irrottamaan ilkeän tai arvostelevan katseesi muista, ja nauttimaan omasta elämästäsi.

Kateus ja katkeruus rumentaa jokaikisen.




Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit